UPA vindt een vreemde manier om Anna & Co vast


Foreign funding be used to sponsor domestic agitations in India (Buitenlandse financiering gebruikt worden om binnenlandse onrust in India sponsoren)

New Delhi: Kan buitenlandse financiering gebruikt worden om binnenlandse onrust in India sponsoren? Team Anna kan zijn ontbonden, maar zijn zorgen zijn nog lang niet voorbij. Met een PIL het verhogen van deze kwestie in verband met vermeende subsidies die door Ford Foundation voor Team Anna, wordt het ministerie van Binnenlandse Zaken verrichting van een onderzoek naar beschuldigingen dat de anti-graft agitatie werd gefinancierd door buitenlandse agentschappen.

 

Er wordt geleerd dat dit geen lichtzinnige sonde en het ministerie is heel serieus over het onderzoek.

 

Het begon allemaal met een advocaat Manohar Lal Sharma het verplaatsen van een algemeen belang petitie in de Delhi High Court, waarin hij vermeld een aantal Team Anna leden, onder wie Hazare, Manish Sisodia, Arvind Kejriwal, Kiran Bedi, Prashant Bhushan en Shanti Bhushan als respondenten. Zijn petitie stelde: “Dit maatschappelijke groep, hoofdelijk, is het ontvangen van geld van Ford Foundation en andere buitenlandse bedrijven / organisaties voor het uitvoeren van hun anti-graft beweging.”

 

In datzelfde petitie, Sharma bracht twee pertinente vragen. Hij zocht de rechtbank advies over een) of in het buitenland gesponsorde beweging / anti-overheid graft agitatie is toegestaan ​​volgens de grondwet van India b) de vraag of schending van buitenlandse bijdrage (verordening) Act van 1976 niet strafbaar is.

 

De rechtbank hoorde de verzoeker en verwijderd van de petitie in mei-eind. Maar op hetzelfde moment dat de zaak aan het ministerie voorgelegd voor advies en verder onderzoek.

 

Nu worden de ambtenaren van het ministerie, onder leiding van hun politieke bazen, komt rond met het idee dat er sprake zou een gedetailleerd sonde te zijn in de materie die zou kijken naar de buitenlandse financiering van deze groep en de individuen.

 

Het ministerie zal naar verwachting terug te keren naar de rechtbank wanneer de zaak komt voor het gehoor en suggereren dat er een gedegen sonde. Het is nog niet besloten welk agentschap zou speerpunt het onderzoek.

 

Het is duidelijk dat de overheid niet zo geneigd om Team Anna leden eenvoudig laten van de haak. Het weet dat de sonde zou een manier om deze oproerkraaiers te houden, op hun tenen.

 

Een besluit is genomen op het hoogste niveau van deze bijzonder te nemen door de Delhi HC serieus. Volgens de indiener, had Team Anna toegegeven zich in een uitgebreid interview op 23 augustus 2011, dat zij geld aan bulk sms’jes te sturen, te distribueren t-shirts, petjes en vlaggen ontvangen. Door de eigen erkenning Team Anna’s, het geld kwam van Ford Foundation (Rs86, 61.742), participatief onderzoek in Azië (Rs 2,37,035), Manjunath Shanmugam Trust (Rs3.7 lakh), Nederlandse Ambassade (Rs 19,61,968), Vereniging voor India’s ontwikkeling (RS15 lakh), India’s vrienden Association (Rs 7,86,500), Verenigde Naties Ontwikkelingsprogramma (RS12, 52742) en individuele bronnen (Rs 11,35,857).

 

Eerder had de minister van Overzeese Indiase Zaken Vayalar Ravi ervan beschuldigd in de VS gevestigde groepen van het steunen van de beweging geleid door Anna Hazare.

 

Op zoek naar een verband tussen de VS geld en Team Anna tekenen, had Ravi suggereerde dat het was meer dan een toeval dat Hazare en zijn twee medewerkers – Kiran Bedi en Arvind Kejriwal – waren Magsaysay prijswinnaars.

 

http://daily.bhaskar.com/article/NAT-TOP-upa-finds-a-foreign-way-to-fix-anna-co-3637721.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s